06-05-2019, 18:34
Chciałbym żeby każdy tu opisał swoje wrażenia dotyczące nowej edycji skyblocka. Plusy jak również minusy.
Ps. Pierwsza dyskusja na sb 2.0 :-D
Ps. Pierwsza dyskusja na sb 2.0 :-D
![[Obrazek: zp7KG6w.png]](https://i.imgur.com/zp7KG6w.png)
Nowa Edycja
|
06-05-2019, 18:34
Chciałbym żeby każdy tu opisał swoje wrażenia dotyczące nowej edycji skyblocka. Plusy jak również minusy.
Ps. Pierwsza dyskusja na sb 2.0 :-D ![]()
06-05-2019, 18:48
Minusy, duuże minusy:
1. Słabo zrobiony TAB, nicki po prostu się mieszają. Ba, zasłaniają cały ekran. 2. Chat jest słabo zbudowany, straszny spam i wszystkie rangi//pogrubienia sprawiają, że nie widać dosłownie nic. 3. Obiecywane było to, że sVIP jak i VIP nie będą dawać przewagi. A wychodzi na to, że te rangi dają większe wyspy oraz OP kity. 4. Warp surowce zawiera może z 4 bloki stone, dzięki którym zdobywa się talony. Wychodzi na to, że jeden kamień przypada na ~25 graczy. Plusy: 1. Przynajmniej talony są spoko. Jak dla mnie słabo wyszła ta nowa edycja, na lepsze wyszłoby, gdyby po prostu zresetowali tamtejszą wersje. Obiecywano na koniec listopada, po czym wydali ją pół roku później, tym bardziej, że jest strasznie niedopracowana.
06-05-2019, 18:57
Ogólnie dopóki mnie nie ma to ta edycja jest taka 3/10 boli mnie ten tab przy którym przywykłem nawet parkoura przechodzić to dla mnie ważniejsze niż wersje czy dodatki XD ciekawe czy dostałem UB na MatWiktorze
![]()
06-05-2019, 18:58
Mnie denerwuje ta tabelka po prawej stronie i nie wiem czy da się ją jakoś wyłączyć.
Pograłam sobie 5 minut i wyszłam. Fajny spawn, więcej nie mogę powiedzieć, bo minecraft to już chyba nie moje kilmaty.
06-05-2019, 19:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2019, 19:11 przez Megasquirt.)
Wiec tak:
- ładny spawn - no i te wysepki - duży wybór wysepek (jakaś pustynna, kamienna, zimowa itd itd) - sklep w ./menu co się sprzedaje te itemy, to według mnie, na poprzedniej edycji był lepszy - gdy grałem przestało dropić minerały, ale to naprawili lub samo się naprawiło - no i ten chat.. .Nie lubię jak te tytuły (czy jakoś tak) z nazwa rangi i nickiem gracza, zajmują połowę linijki chatu lub więcej - no i administracja, dzisiaj otwarcie to jest naprawdę sporo adminków na trybie, no ale co będzie za tydzień, miesiąc? Za jakiś czas, równowaga zostanie zachowana - i jeszcze dodałbym coś typu: masz fortune 3 to więcej ci dropi - no i ten drop, a raczej give, które kocham jest naprawdę spoko Ogólnie widać postęp względem poprzedniej edycji. Jak było ponad 100 graczy to trochę lagowało, ale to nic. Zapomniałem dopisać Zamiast dać te 0,05% więcej dropu żelaza i złota to dodali te smrodki... I dodać opcje usunięcia dropu cobla, na razie cobel jest mi potrzebny, ale później już nie będzie. ClassicMc
Sprzedam: Książki, spawnery, gąbki, eventowe itemy itp.
07-05-2019, 08:18
Dla mnie dużym minusem jest brak strefy vip, co do reszty to jest naprawdę spoko. Spawn o wiele lepszy niż w tamtej edycji, wersja 1.13 więc jest wiele więcej rzeczy. Jak by dodali tą strefę vip, to nie miał bym już na co narzekać. (Jeżeli zaraz będzie że to P2W, to zauważcie fakt że i tak większość serwerów mc tak robi, a vipy i svipy po coś są, tym bardziej że to skyblock, więc nie wiem w czym przeszkadza zdobycie takiej przewagi.)
(06-05-2019, 18:48)Digerud napisał(a): Minusy, duuże minusy: Na warp surowce zostały dodane dodatkowe generatory, a szansa na zdobycie talona przy kopaniu to jak dobrze pamiętam 0.02% :3 Moim zdaniem większe wyspy to nie przewaga bo przynajmniej w moim przypadku rozwala ja do bedrocka i zaczynam budować od podstaw, ale jak kto uważa. Kabarecik
07-05-2019, 16:12
Mi osobiście nie podoba się tab i to że zamiast nicku nad graczami pisze np. Svip ?
07-05-2019, 16:25
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|