15-10-2020, 22:31
Cześć! Kilka tygodni temu wystartowała nowa edycja. Po tym czasie zauważyłam co mi przeszkadza w rozgrywce, czego brakuje. Dlatego chciałam wyrazić moją opinię i sugestie na ten temat.
DZIAŁKI:
Uważam, że obecnie tryb pvp nie jest zbyt przyjazny rozwijaniu działek. Wiadomo, nie na tym sam tryb się skupia, jednak kiedy to tam ustawiamy bazę klanu powinno być to (według mnie) lepiej dopracowane.
ESTETYCZNE:
Wymienione poniżej aspekty często mnie irytują i utrudniają rozgrywkę:
DZIAŁKI:
Uważam, że obecnie tryb pvp nie jest zbyt przyjazny rozwijaniu działek. Wiadomo, nie na tym sam tryb się skupia, jednak kiedy to tam ustawiamy bazę klanu powinno być to (według mnie) lepiej dopracowane.
- Po pierwsze w /menu jest bardzo drogo. Ceny te są może standardem starej edycji, gdzie emerald miał inną wartość niż teraz. Przez wysokie ceny nie można nic sensownego wybudować D:
- Na działkach nie rosną roślinki! Jest to bardzo irytujące kiedy zależy ci na tym aby działkę porosła trawa, nie wspomnę już o nużącym rozbijaniu liści, kiedy zasadzone drzewo ci się nie podoba etc.
- Brak komendy /plotme deny *, które niegdyś było, obecnie niestety nie
- Brak komendy /plotme clear - zaraz każdy będzie pozbywał się nieestetycznych, zniszczonych działek.
- brak dostępu do wody, która była dekoracją na działkach
ESTETYCZNE:
Wymienione poniżej aspekty często mnie irytują i utrudniają rozgrywkę:
- Wyświetlające się napisy przy /rtp, które zasłaniają całą wizję D:
- Wyświetlające się napisy po wejściu na działkę - uważam to za zbędne, służy do tego komenda /plotme info
- Czat klanu w dalszym ciągu jest mało widoczny przy kolorowych nickach,rangach graczy
- Dodanie starych map pvp - większość obecnych graczy stanowi "stara" społeczność GC2, która darzy serwer dużym sentymentem i zwyczajnie tęskni za tamtym klimatem
- dodanie /warp sumo
- Usunięcie itemów, które obecnie można normalnie kupić, a niegdyś stanowiły dużą wartość - można było je zdobyć tylko na evenatch (mam na myśli rudy surowców, statywy, skóra, jajka itp) - ewentualnie uwzględnienie takich rzeczy przy następnym evencie - była to pewnego rodzaju waluta :D
- Dodanie fajnych "smaczków" na mapie - chodzi mi o miejsca, których trzeba się naszukać na mapie pvp - kiedyś była to tzw. narnia - miejsce pod mapą pvp, czy też grota (bodajże martuni)
- Dodanie miejsca gdzie można bić się 1v1
- Zniwelowanie enchantów łuków, które są "op"
- Urozmaicenie nabijania MMO
- Więcej pomysłów od samej administracji!