Forum GC2

Pełna wersja: Coś ode mnie :)
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Cześć! Kilka tygodni temu wystartowała nowa edycja. Po tym czasie zauważyłam co mi przeszkadza w rozgrywce, czego brakuje. Dlatego chciałam wyrazić moją opinię i sugestie na ten temat.

DZIAŁKI:
Uważam, że obecnie tryb pvp nie jest zbyt przyjazny rozwijaniu działek. Wiadomo, nie na tym sam tryb się skupia, jednak kiedy to tam ustawiamy bazę klanu powinno być to (według mnie) lepiej dopracowane. 
  • Po pierwsze w /menu jest bardzo drogo. Ceny te są może standardem starej edycji, gdzie emerald miał inną wartość niż teraz. Przez wysokie ceny nie można nic sensownego wybudować D:
  • Na działkach nie rosną roślinki! Jest to bardzo irytujące kiedy zależy ci na tym aby działkę porosła trawa, nie wspomnę już o nużącym rozbijaniu liści, kiedy zasadzone drzewo ci się nie podoba etc.
  • Brak komendy /plotme deny *, które niegdyś było, obecnie niestety nie
  • Brak komendy /plotme clear - zaraz każdy będzie pozbywał się nieestetycznych, zniszczonych działek.
  • brak dostępu do wody, która była dekoracją na działkach

ESTETYCZNE:
Wymienione poniżej aspekty często mnie irytują i utrudniają rozgrywkę:
  • Wyświetlające się napisy przy /rtp, które zasłaniają całą wizję D:
  • Wyświetlające się napisy po wejściu na działkę - uważam to za zbędne, służy do tego komenda /plotme info
  • Czat klanu w dalszym ciągu jest mało widoczny przy kolorowych nickach,rangach graczy
INNE:
  • Dodanie starych map pvp - większość obecnych graczy stanowi "stara" społeczność GC2, która darzy serwer dużym sentymentem i zwyczajnie tęskni za tamtym klimatem
  • dodanie /warp sumo
  • Usunięcie itemów, które obecnie można normalnie kupić, a niegdyś stanowiły dużą wartość - można było je zdobyć tylko na evenatch (mam na myśli rudy surowców, statywy, skóra, jajka itp) - ewentualnie uwzględnienie takich rzeczy przy następnym evencie - była to pewnego rodzaju waluta :D
  • Dodanie fajnych "smaczków" na mapie - chodzi mi o miejsca, których trzeba się naszukać na mapie pvp - kiedyś była to tzw. narnia - miejsce pod mapą pvp, czy też grota (bodajże martuni)
  • Dodanie miejsca gdzie można bić się 1v1
  • Zniwelowanie enchantów łuków, które są "op"
  • Urozmaicenie nabijania MMO
  • Więcej pomysłów od samej administracji!
Pozdrawiam, Miłego! :)
Rzeczy na poprzedniej edycji, które wymieniła Laura sprawiały, że tryb PvP wyróżniał się na tle konkurencji, przez co rozgrywka nie była monotonna i nie skupiała się tylko i wyłącznie na ''klepie''

Obecna edycja ma zarówno zwolenników jak i przeciwników, dlatego uważam, że fajnie byłoby zobaczyć osobny tryb pvp z rozwiązaniami ze starej edycji. 

Ogromny podpis!!

Rpach3

Duży Podpis!
Podpis.
Działki:
Spróbujemy wprowadzić alternatywne pozyskiwanie bloków z innej propozycji, ale musicie na to poczekać.
Fizyka na świecie działek była wyłączona, obecnie już działa i roślinność powinna się już rozwijać normalnie.
Komenda plot deny * zostanie dodana.
Przy obecnych rozmierach działek plot clear może generować za duże lagi użyte w zbyt dużej ilości. Każdy kto zajmie działkę już jej nie opuści tylko musi dbać o nią.
Istnieją nadal sposoby na pozyskanie wody.
Estetyczne:
Tutaj całość zależy głównie od wersji Mc ustawień graficznych, jak i samej paczki zasobów. Raczej nic nie zmienimy w tej kwestii.
Inne:
Nawiązaniem do starej edycji PvP jest chociażby warp pvp. Klasyczne zeskakiwanie i walka. Starego świata nie dodamy :/.
W najbliższym czasie spróbujemy zbudować coś na kształt sumo.
Zobaczymy co da się zrobić przy najbliższym evencie.
Również postaramy się, żeby takie smaczki zagościły na mapie.
To samo co wyżej.
Obecnie luki dostały już nerfa na nudności, które mogą trwać max 7 sekund.
Zostało to już poruszone w innej propozycji.
Uśmiech

Zamykam