Forum GC2

Pełna wersja: Serwer PvP, v.2
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Hej
Tu Sanik
Miałem pisać post jak wyjdzie sea, ale nie chce mi się czekać ;-;

Możliwe, że w tym roku będzie nowa edycja PvP (po wielu latach xd)
Zatem
Zapraszam do dyskusji co chcielibyście a czego nie chcielibyście zobaczyć na PvP (w tym osobistości co grały tam, m. in. Maciek, Filek, Patoczi etc.)

To jest bardziej dyskusja, nie stricte propozycja, lecz może niektóre rzeczy trafią (lub nie) na nową edę

Najprawdopodobniej za jakiś czas też dodam coś od siebie
Pozderki, miłego dnia czy tam wieczoru czy tam nocy (zależy kiedy to czytacie)

elo 

a i przy okazji pozdrawiam siebie i starą ekipkę (party xDawidka)
Stackujące się i lepsze potki były super. Trudność w zdobyciu potek siła 2 też by była dobra. Możliwość zdobycia itemów posiadających atrybuty, dodające np. maksymalne życie, czy dodatkowego małego speeda dla gracza? Oczywiście w jakichś eventach? Może eventy automatyczne ( co godzinę, dwie ). Może specjalne walki 1v1 na jakiś oddzielny ranking, też bez niego dla po prostu ćwiczenia ( z doborem takich samych/różnych kitów dla 2, może większej ilości graczy? ).

Na pvp grałem dosyć sporo, ale również dawno temu, świetnie się bawiłem na nim, ale przeszedłem na frakcje Uśmiech

Nie ten dział chyba, bardziej pasuje to pod serwery gc2 i tam ogólne, a nie w dziale pod forum xD
(04-06-2020, 20:29)Boro12 napisał(a): [ -> ]Nie ten dział chyba, bardziej pasuje to pod serwery gc2 i tam ogólne, a nie w dziale pod forum xD

Aj tam xd
Myślałem by tam dać, do "ogólne" tylko brakuje mi jakiegoś działu z propozycja itp, a tak dawać do pytań i problemów... Jakoś nie widzę tego tam xd

Poza tym, jeden wcześniejszy post o serwerze pvp nadal jest tu w forum w przyjętych xd
Dzień dobry
Ja na pvp chciałbym zobaczyć wersje 1.7-1.8 dlatego, że na tych wersjach nie ma cooldawna. Chciałbym również aby waluta PvP się nie zmieniła
aby zostały bloki emeraldów. Chciałbym aby były działki tak jak kiedyś. I teraz coś co jest najważniejsze. Nie chce podobnie jak wielu innych osób z pvp mmo takiego jak na skyblockach, w sensie tego odrzutu.

Dosyć długo nie grałem na pvp z 2-3 lata więc fajnie było by zobaczyć coś ekstra.

Elo
Zdecydowanie dobrze było zobaczyć na nowej edycji Sprawny anty-cheat, który wyłapywałby jakichkolwiek cheaterów..
Tak jak wyżej chciałbym aby waluta jako emeraldy pozostała no chyba że ktoś ogarnięty z administracji wymyślił inną wydajną walutę to git.
Dodatkowo jakieś eventy aby rozgrywka nie była monotonna oraz nudna. Ewentualnie jakieś zadania typu.. zabij kilku graczy podrząd itp.

Rpach3

Ja osobiście to co wyżej napisali.
Cześć
Mimo, że nie grałem na poprzedniej edycji wgl, ale mam zamiar zagrać na tej do puki nie będzie minigier.
Więc sobie pozwalam coś tutaj napisać.

Czego tutaj nie chce?
Wersji takich jak 1.7 i 1.8.
A dlaczego?
Ponieważ te wersje są stare, a najważniejszym powodem jest bug z pvp "blockhit", który opisałem w innym temacie.
Link: https://gc2.pl/forum/showthread.php?tid=...#pid238609

Co chciałbym?
Chciałbym aby różnica miedzy kitem startowym (ostatnio to chyba była żelazna zbroja, diamentowy mieczyk itp), a najlepszym możliwym do zdobycia zestawem składającym się z miecza i zbroji była taka w granicy tolerancji.
Dlaczego?
Wbiłem raz czy tam kilka razy na stare pvp, dostałem kit startowy i poszedłem na arene. Skacze no bije jakiegoś typa z podobnym uzbrojeniem a tu nagle wbija 5 typa w diamentowej zbroji enchant i zabija mnie oraz tamtego gracza chyba jednym uderzeniem lub dwoma.
Chciałbym aby nowy gracz miał jakiekolwiek szanse na arenie. Sojuszy nikt nie zabroni, nawet jak by zabronili to by i tak gracze grali razem. Wiec najlepszym rozwiązaniem jest nie robienie setów typu ochrona 10 czy tam 20 (nie wiem jakie najlepsze itemy były na poprzedniej edycji, jak coś to sory)

Przydała by się jakaś topka kdr (kills deaths ratio) nie wiem czy była poprzednio ale teraz by się przydała.
Dlaczego?
Według mnie ten kto ma np. 1000 zabójstw i jest pierwszy w topce wcale nie musi umieć grać, ponieważ może grać tutaj długo i mieć 2000 śmierci, a inna osoba co ma np 800 zabójstw, a tylko 400 śmierci według mnie lepiej gra.

Jak poprzednicy lepszy antycheat.

To chyba wszystko.
Najbardziej mi zależy, a właściwie nie zależy mi na wersjach 1.7 i 1.8.

Zapomniałem
Chciałabym aby tryby pvp i 1v1 były połączone, aby było można bez zmiany trybu wyjaśnić kozaczka co się nie rusza bez kolegów na arence 1v1.
Hej, dziękuje za wymienienie mojego nicku, oraz podpisuje się do innych osób, chciałbym raczej
żeby została waluta emeraldów oraz naprawienie tego antycheata :I

Chciałbym żeby pojawiły się również działki i trzy (Lub więcej) aren do wybrania.

Co do cooldawna, z tego co wiem, cooldawn zaczyna się od wersji 1.9+
Jednak pvp na takiej wersji nie do końca jest ,,skillowe''.
Tak wiem wiem, zaraz zaczniecie pisać że trzeba się nauczyć nowego pvp, ale no jednak tak jak już pisałem, nie ma tam skilla.

Kity to następna rzecz. Chciałbym żeby kity były praktycznie takie same jak na wcześniejszej
edycji. Tutaj jest propozycja (Nie polecam tego czytać xD)

Kit Gracz - Zawierałby on żelazną zbroję diamentowy miecz, łuk, 32 strzały (Nic się chyba nie zmieniło od tego czasu)
Kit Gracz2 - 3 Refile, 2 Perły kresu, Jedna potka na leczenie (Do picia)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kit Vip - Diamentowa Zbroja, diamentowy miecz ostrość 2, łuk moc 3 infinity, 1 strzała
Kit Vip2 - 1 enchantowane złote jabłko (Kox), 2 Refile, 3 perły, 3 Potki na leczenie (Również do picia)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kit Svip - Diamentowa Zbroja Ochrona 3 niezniszczalność 3, Miecz ostrość 5 ogień 2, Łuk Moc 3 Infinity, 1 strzała
Kit Svip2 - 2 enchantowane jabłka (Koxy), 4 Refile, 5 pereł, 4 potki na leczenie

Następna rzeczom są główki oraz slimeballe.

Każdy kto grał na pvp, wie że po zabiciu gracza wypadała jego głowa oraz slimeballe, chciałbym żeby to znowu zostalo wprowadzone.
Zachęcam do pisania o zmianach itp itd.
Pozdrawiam c:
Siema to znów ja
Przypomniało mi się stare PvP a zarazem wszystkie szczegóły. Dlatego też fajnie było by gdybyście nie usuwali potek które kiedyś były. Mowa tu o asassinkach, kamiennych płaszczach siłka 2 i inne tego typu. I najlepiej żeby się stackowały tak jak ktoś tam wyżej napisał.

Ps. Dzieki za wymienienie mojego nicku Uśmiech

Pozdro starych kolegów z pvp
(06-06-2020, 19:27)maciekxtmpi napisał(a): [ -> ]Siema to znów ja
Przypomniało mi się stare PvP a zarazem wszystkie szczegóły. Dlatego też fajnie było by gdybyście nie usuwali potek które kiedyś były. Mowa tu o asassinkach, kamiennych płaszczach siłka 2 i inne tego typu. I najlepiej żeby się stackowały tak jak ktoś tam wyżej napisał.

Ps. Dzieki za wymienienie mojego nicku Uśmiech

Pozdro starych kolegów z pvp
Stare czasy z PvP ahh
Stron: 1 2 3 4