Forum GC2

Pełna wersja: System małżeństw i rozwodów
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Szczerze powiedziawszy ta zmiana, która nastąpiła w systemie małżeństw nie wyszła na lepiej, to, że na chacie nie pokazuje już z kim ma się marry - okej, zrozumiałe jak najbardziej 

ale to żeby nie można było brać marry divorce gdy nie ma drugiej osoby? Ja rozumiem, że jest to bliższe prawdy, realniejsze, bo to prawda ale jednak jest również niepraktyczne. 

Wyobraźcie sobie sytuacje w której jedna osoba chce wziąć owe marry divorce a druga osoba już nie ma w planach wejść więcej na serwer... I to nie jest wcale z kosmosu wyciągnięta 

sytuacja gdyż z tego co słyszę, takowe mają miejsce na co dzień, dlatego też proponowałbym przywrócić możliwość brania "rozwodu" bez konieczności drugiej osoby, pozdrawiam 

serdecznie
Podpis.
Chcę wziąć rozwód z __Shanei__ bo się puścił, ale nie mogę bo go nie ma.
Popieram!
Lol, serio nie można? Ale dziwne

(02-02-2020, 11:54)ShirO_ napisał(a): [ -> ]Wyobraźcie sobie sytuacje w której jedna osoba chce wziąć owe marry divorce a druga osoba już nie ma w planach wejść więcej na serwer... I to nie jest wcale z kosmosu wyciągnięta 

A co dopiero jak ktoś ma bana za coś. Co prawda jest to na ten moment nowa edycja, ale z czasem znajdą się osoby, które wzieły marry, a jedna z nich dostała bana. I w razie co to nie można by było wziąć tego "rozwodu"? ;-;

"rozwód" powinien być możliwy gdy nie ma drugiej osoby/"partnera / partnerki"..
Podpisuje się co do tej idei, chociaż nie gram za dużo na creativie.
Zgodzę się z tym, że fakt o braku sprawności komendy /marry divorce podczas bycia offline jednej osoby z małżeństwa jest zwykłym utrudnieniem dla graczy. I byłoby naprawdę miło, gdyby ta komenda działa w takich sytuacjach lub przynajmniej jakikolwiek administrator miał możliwość do 'unieważnienia' takowej sprawy. 

Co do samego /marry list: cieszę się, że listę małżeństw postanowiono wyłączyć, bowiem w ten sposób można by widzieć administrację, gdzie podczas używania /v jest to po prostu niepraktyczne w użyciu. 
Na dodatek, wczoraj zostało zmienione też wyświetlanie się nad graczami hologramów; zostało dodane wyświetlanie fabuł (gdy są one stworzone i używane), a także widoczność swojego partnera z małżeństwa. I to rozwiązuje nam sprawę z /marry list.

Wracając do nurtu sprawy; tak, jestem zdecydowanie za zmianą komendy lub poprawieniu jej funkcjonalności, abo nadania rangom administracyjnym możliwości zerwania więzi między członkami.

Rpach3

Popieram ten pomsył, ja rozwiodłem się z osobą i ona musiałą specjalnie wejść do minecrafta, żebym mógł wziąść rozwód.
./rozwod