05-01-2016, 15:18
Witajcie,
Zauważyłam, że niektórzy z was chcą pułapek na Classicu, na co zgodzić się nie mogę, jednak tak jak w każdej rzeczy, i tutaj są pewne luki. Wypiszę wam co jest DOZWOLONE a co ZAKAZANE. Dodatkowo zaznaczam, że jeśli nie ma tu czegoś wypisanego, ale administracja za to kara to oznacza, że takie coś także jest ZAKAZANE.
b) Gracz cały czas chodzi za właścicielem terenu i "bije go", sprawiając, że właściciel terenu nie może się spokojnie wylogować.
c) Gracz uniemożliwia wyjście poza własny teren - czeka z mieczem lub wiaderkiem lawy i tak dalej.
b) Gracz wybija właścicielowi terenu zwierzaki/osadników/potwory bez wyraźnej zgody właściciela terenu.
c) Gracz specjalnie zastawia (własnym ciałem lub "bloczkiem") obiekt, który chce użyć właściciel terenu - drzwi, crafting, piecyk i tak dalej.
Zauważyłam, że niektórzy z was chcą pułapek na Classicu, na co zgodzić się nie mogę, jednak tak jak w każdej rzeczy, i tutaj są pewne luki. Wypiszę wam co jest DOZWOLONE a co ZAKAZANE. Dodatkowo zaznaczam, że jeśli nie ma tu czegoś wypisanego, ale administracja za to kara to oznacza, że takie coś także jest ZAKAZANE.
DOZWOLONE:
- Zabicie PRZESZKADZAJĄCEGO gracza:
b) Gracz cały czas chodzi za właścicielem terenu i "bije go", sprawiając, że właściciel terenu nie może się spokojnie wylogować.
c) Gracz uniemożliwia wyjście poza własny teren - czeka z mieczem lub wiaderkiem lawy i tak dalej.
- Zabicie GRIEFUJĄCEGO gracza:
b) Gracz wybija właścicielowi terenu zwierzaki/osadników/potwory bez wyraźnej zgody właściciela terenu.
c) Gracz specjalnie zastawia (własnym ciałem lub "bloczkiem") obiekt, który chce użyć właściciel terenu - drzwi, crafting, piecyk i tak dalej.
ZAKAZANE:
- Zabijanie PRZESZKADZAJĄCEGO (w waszej opinii) gracza:
a) Gracz przechodzi przez wasz teren (czasami się zatrzymując aby coś obejrzeć, czasami zatrzymując się aby coś napisać), jednak nie robi tego specjalnie (to widać) i po prostu chce się dostać na dalszą część mapy.
b) Gracz przeniósł się na wasz teren LOSOWYM TELEPORTEM i nie wie gdzie jest/co się dzieje.
c)Gracz patrzy jak budujecie (na waszym terenie), ale w niczym nie przeszkadza/dokucza.
- Zabijanie GRIEFUJĄCEGO (w waszej opinii) gracza:
a) Gracz buduje sobie POZA WASZYM TERENEM
b) Gracz używa perły aby przejść na inną część świata (patrz punkt 1. a) )
c) Gracz nie wie, że coś zastawia i po prośbie o przesunięcie się, robi to.
d) Gracz dostał od was pozwolenie na zabijanie zwierzaków, jednak właścicielowi terenu nagle się odwidziało i go zabija.
- Teleportowanie graczy na swój teren (lub gdzieś w okolicach) z zamiarem ich zabicia.